Έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο στην κοινωνία μας. Γυναίκες (και άνδρες) μεγαλώνουν κουρασμένοι από τους αόρατους «influencers» που καθημερινά μας λένε ότι δεν είμαστε αρκετά αδύνατοι / νέοι / ισχυροί / όμορφοι / άψογοι. Αυτό το κρίσιμο σημείο έχει γεννήσει μια αντι-κουλτούρα ενάντια στο οτιδήποτε με το κρυμμένο μήνυμα ότι δεν θεωρούμαστε αποδεκτοί ακριβώς όπως είμαστε. Από τα παραπλανητικά φίλτρα, το μακιγιάζ και τα τακούνια, μέχρι το να ασκείσαι για ευχαρίστηση αντί για την επίτευξη του #ιδανικούσώματος. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, δεδομένου ότι το κίνητρο είναι να αγκαλιάσετε αυτό που είστε με τους δικούς σας όρους.

Λοιπόν, τι κάνουμε όταν θέλουμε ακόμα να καταστρέψουμε αυτά τα απίστευτα άβολα τακούνια και να ξεφορτωθούμε το αγαπημένο μακιγιάζ μας; Αυτό σημαίνει ότι δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας «ακριβώς όπως είμαστε»; Ίσως ένας καλός τρόπος για να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τι κρύβεται πίσω από αυτό είναι να σκεφτείτε την πρόθεση. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να αισθάνεσαι πίεση να φαίνεσαι με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και στο να θέλεις να αισθάνεσαι με κάποιο άλλο τρόπο. Αυτά τα ψηλά τακούνια σάς κάνουν να αισθάνεστε σέξι ή νιώθετε ότι πρέπει να τα φορέσετε επειδή θεωρείστε με αυτά σέξι; Ένα βαθύτερο ερώτημα περί προθέσεως μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το πού βρισκόμαστε στο προσωπικό μας ταξίδι περί αποδοχής μας και να μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί έχουμε αγκαλιάσει τις καθημερινές διαδικασίας ομορφιάς που ακολουθούμε. 

Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στο ταξίδι προς την αποδοχή του εαυτού σας, μπορεί επίσης να είναι καλή λύση το να κοιτάξετε έξω από τον εαυτό σας, στον κόσμο γύρω σας. Ποια μηνύματα λαμβάνετε από διαφημίσεις, φίλους, αγαπημένους ή ακόμα και από τον εαυτό σας; Με ποιους τρόπους επηρεάζουν αυτά τα μηνύματα το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας και τι μπορείτε να κάνετε για να χωρίσετε τις δικές σας προθέσεις από εκείνες των άλλων; Ίσως αυτό να είναι το πρώτο βήμα σας στο μονοπάτι της αυτο-αγάπης και της αποδοχής, που είναι επίσης εντάξει! 

Όσον αφορά εμάς – ντυμένοι έτσι ή αλλιώς – να θυμάστε ότι είστε αυτό που είστε και τίποτα από αυτά που κάνετε για τον εαυτό σας δεν θα πρέπει να το αλλάξει αυτό. Ακούστε πρώτα τις ανάγκες σας, πώς αισθάνεστε σε μια συγκεκριμένη στιγμή και διασκεδάστε με αυτό. Ακριβώς επειδή είστε στην μόδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εφαρμόζετε τους κανόνες. Και δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι δεν μπορείτε να εφαρμόσετε κάποια αυτοφροντίδα κατά την χρονοβόρα ώρα του μακιγιάζ!