Τις περισσότερες φορές, η ασυμμετρία αυτή αποτελεί μια καλλυντική ανησυχία και όχι ιατρικό πρόβλημα. Ωστόσο, κάποιες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ασυμμετρία στα βλέφαρα. Η ασυμμετρία μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα πέρα από τη γενετική, όπως ένα ατύχημα με αυτοκίνητο, η παράλυση Bell ή από εγκεφαλικό επεισόδιο. Όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν ασυμμετρία που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την όραση σας. Μια άλλη δραματική ασυμμετρία των βλεφάρων μπορεί επίσης να προκληθεί από βλεφαρόπτωση, μια κατάσταση όπου το βλέφαρο χάνει τη μυϊκή του δύναμη και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Παρόλο που αυτά τα γεγονότα ή οι συνθήκες μπορούν να συμβούν δίχως τον έλεγχο μας, υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της αυτοπεποίθησής μας και τη σωστή λειτουργία των ματιών μας.

Η χειρουργική λύση

Η αισθητική χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση ανωμαλιών στα βλέφαρα ονομάζεται βλεφαροπλαστική. Κατά τη διαδικασία αυτή, αφαιρείται από τα βλέφαρά μας το περιττό δέρμα, λίπος και μύες. Η χειρουργική επέμβαση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τα άνω και κάτω βλέφαρα και συνεπάγεται την τομή κατά μήκος της πτυχής του ανώτερου καπακιού ή στην πτυχή ακριβώς στην κάτω γραμμή της βλεφαρίδας. Η εκχύμωση και το οίδημα γενικά υποχωρούν μέσα σε 10 έως 14 ημέρες. Οι ουλές από τις τομές μπορεί να διαρκέσουν αρκετούς μήνες για να φύγουν εντελώς.

Το κόστος της αισθητικής χειρουργικής επέμβασης στα βλέφαρα ποικίλλει ανάλογα με το πού πραγματοποιείται η διαδικασία και την εμπειρία του χειρουργού. Το μέσο κόστος της χειρουργικής επέμβασης, σύμφωνα με μια έκθεση του Αμερικανικού Συλλόγου Πλαστικών Χειρουργώντου 2017, είναι στα 2.700€, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αναισθησία, τα νοσοκομειακά έξοδα και άλλα σχετικά έξοδα. Οι περισσότεροι φορείς για την ασφάλιση της υγείας δεν καλύπτουν αισθητικές διαδικασίες. Ωστόσο, επεμβάσεις για την αφαίρεση περιττού δέρματος στα βλέφαρα μπορεί να καλυφθούν από τον φορέα. Συμβουλευτείτε τον δικό σας πάροχο ασφάλισης υγείας.

Η μη επεμβατική λύση

Με τις ταινίες LIDS BY DESIGN, μπορείτε να διορθώσετε μη χειρουργικά την ασυμμετρία των βλεφάρων με διάφορους τρόπους. Κατ ‘αρχάς, μπορείτε να τοποθετήσετε μια διορθωτική ταινία στο βλέφαρο που φαίνεται να χρειάζεται περισσότερη ανύψωση και να το διορθώσετε με φυσικό τρόπο, ώστε να ταιριάζει με το άλλο βλέφαρο. Αυτό συνήθως απαιτεί μια ταινία μικρότερου μεγέθους, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της ασυμμετρίας. Στην περίπτωση βλεφαρόπτωσης, θα προσθέσετε ουσιαστικά ένα μεγαλύτερο μέγεθος ταινίας στο μάτι που δεν παρουσιάζει πτώση, έτσι ώστε να προσαρμόσει το επίπεδο των βλεφάρων ομοιόμορφα.

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε την ασυμμετρία και να δώσετε μια γενική ανύψωση στα βλέφαρα, είναι να διορθώσετε και τα δύο, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με την ανάγκη του κάθε βλεφάρου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα με το Σέτ «Discovery Kit», το οποίο περιέχει όλα τα μεγέθη και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικά μεγέθη σε κάθε μάτι.

Η ανομοιότητα ή η ασυμμετρία των ματιών είναι ένα αρκετά πιο συχνό φαινόμενο από αυτό που πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται. Μερικοί άνθρωποι δοκιμάζουν μυστικά μακιγιάζ, τεχνικές κομμωτικής , ή ακόμη και την επεξεργασία των φωτογραφιών τους για να το κρύψουν, αλλά τώρα με τις ταινίες LIDS BY DESIGN υπάρχει μία πιο άμεση και αξιόπιστη λύση ως προς τη διόρθωση της ασυμμετρίας.