Απόσπασμα από συνέντευξη της Britain Todd στο QVC Italia για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2018

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή που αντιμετωπίσατε ως επιχειρηματίας;

Σε γενικές γραμμές, οι χειρότερες στιγμές μου ως επιχειρηματίας ήταν όταν υποτιμήθηκα από τους άντρες συναδέλφους μου. Ως γυναίκα διευθύνων σύμβουλος, νομίζω ότι αντιμετωπίζομαι σοβαρότερα από τους άλλους, διότι ο τίτλος μου δείχνει ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για ό, τι έχω, αλλά θεωρώ ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να έχουν στην κατοχή τους έναν τίτλο για να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα στον εργασιακό χώρο.

Πότε συνειδητοποιήσατε ότι «τα καταφέρατε»;

Ως Διευθύνων Σύμβουλος, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ποτέ κάποιο σημείο όπου θα αισθανθώ ότι μπορώ να σταματήσω να εξελίσσομαι ή να βελτιώνομαι. Ωστόσο, όταν ήμασταν πολύ νέοι ακόμη στο χώρο, ίσως μερικούς μήνες, μας προσκάλεσαν σε ένα πάρτι του NEWBEAUTY και μάθαμε ότι ήμασταν στο περιοδικό. Ακούγοντας όλο τον ενθουσιασμό γύρω από το προϊόν μας, μας έδωσε την αυτοπεποίθηση να καταλάβουμε ότι ήμασταν μπροστά σε κάτι μεγάλο.

Κατά τη γνώμη σας, ποιο είναι το μυστικό σας;

Το μυστικό μου για τη ζωή, την επιτυχία και την ειρήνη είναι το ίδιο … να είσαι αληθινός. Όταν είσαι παθιασμένος και δεσμευμένος στον εαυτό σου με έναν αυθεντικό τρόπο, οι άνθρωποι εμπιστεύονται και σέβονται αυτό που κάνεις, και τελικά κάνεις το ίδιο και εσύ. Νομίζω ότι όλοι όσοι είμαστε στη βιομηχανία ομορφιάς είμαστε όλοι λίγο πιο ευαίσθητοι στο μη αυθεντικό, κάτι που σε ωθεί να είσαι πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου και την κοινότητα γύρω σου. 

Τι θα λέγατε σε μια νεαρή γυναίκα που θα ήθελε να επιτύχει την επιχειρηματική της ιδέα;

Πρώτον, η οπτικοποίηση του ονείρου σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Αν δεν μπορείτε να δείτε πού θέλετε να πάτε, θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε εκεί. Μην αποθαρρύνεστε από τους ανθρώπους που σας λένε ότι δεν μπορείτε να κάνετε ό, τι προσπαθείτε να κάνετε – συμβουλευτείτε τους γύρω σας που γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες σας – αλλά μην αφήνετε τους ανθρώπους να σας λένε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. Τέλος, ενταχτείτε σε μια κοινότητα άλλων γυναικών επιχειρηματιών για να βρείτε δύναμη, υποστήριξη και ενθάρρυνση από εκείνες.

Ποια πλεονεκτήματα είχατε στην καριέρα σας ως γυναίκα;

Η ύπαρξη μου στον κλάδο της ομορφιάς με τη δική μου εταιρεία, μου έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την προοπτική και τις εμπειρίες μου ως γυναίκα για να διασφαλίσω ότι αντιμετωπίζω τις πραγματικές ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι πραγματικές γυναίκες. Πολύ συχνά βλέπω προϊόντα που δεν έχουν κατασκευαστεί για τις πραγματικές ανάγκες των γυναικών και εκεί πιστεύω ότι μπορώ να εξασφαλίσω θετικές ευκαιρίες και πλεονεκτήματα. 

Ποιοι είναι οι νέοι σας στόχοι;

Αυτή τη στιγμή οι στόχοι μου περιλαμβάνουν την επέκταση της Contours Rx και τη συνέχιση της δημιουργίας μοναδικών προϊόντων που επιλύουν καθημερινές καλλυντικές ανησυχίες εύκολα και με ασφάλεια για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Τι σημαίνει να είσαι επιτυχημένη γυναίκα;

Για μένα, το να είσαι μία επιτυχημένη γυναίκα σημαίνει να μπορείς να δεις πόσες άλλες γυναίκες μπορείς να βοηθήσεις – να τις βοηθήσεις να νιώσουν πιο σίγουρες, ευτυχισμένες και επιτυχημένες για τον εαυτό τους.