“Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, αλλά τώρα μπορώ θέσω τους δικούς μου κανόνες, και αυτό σημαίνει ότι μπορώ να φωνάξω με πιο βροντερή φωνή και για όλες τις άλλες γυναίκες” 

-Britain Todd


Όταν η Britain ξεκίνησε την καριέρα της ως κτηματομεσίτρια, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν αντιμετωπίζονταν ως επαγγελματίας, αλλά ως αντικειμενικό. “Οι άντρες συνάδελφοί μου δεν θα με έπαιρναν στα σοβαρά, με αντιμετώπισαν απλά ως έναν δύσκολο στόχο. Είχα τα ίδια εφόδια με αυτούς, δούλευα εξίσου σκληρά και ακόμα και όταν προωθήθηκα το μόνο που άλλαξε πραγματικά ήταν μόνο ο αριθμός των κορυφαίων στελεχών που μου ζητούσαν να βγούμε έξω. ” Μέσα από αυτές τις προκλήσεις, η Britain συνέχισε να εργάζεται σε αυτό το χώρο για πάνω από 10 χρόνια, χαράζοντας σιωπηλά το δρόμο της προς κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μόνη της. 

Η Britain είχε πάντα επιχειρηματικό πνεύμα, σκεπτόμενη ιδέες που θα ήταν χρήσιμες σε άλλους μέσα από τις προσωπικές της εμπειρίες. Όταν ήταν στα 40 της, η Britain αποφάσισε να δει αν υπάρχει κάτι που μπορούσε να κάνει για τα χαλαρωμένα βλέφαρά της, κάτι που σχεδόν επηρέαζε την όρασή της. Όταν πήγε για τη γνωμοδότηση, ο χειρουργός πήρε ένα μολύβι γύρω από τα βλέφαρά μου για να σχεδιάσει το περιττό δέρμα και είπε: «Μπορούμε να κόψουμε κάτι, πότε θέλετε να το κάνουμε;»  

«Είμαι βέβαιη ότι ο γιατρός θα είχε κάνει μια καλή δουλειά, η ασάφεια όμως του τι θα μοιάζω μετά τη χειρουργική επέμβαση, με τρομοκράτησε. Συνειδητοποίησα δύο προβλήματα μέσα από την εμπειρία μου: Γιατί ο χειρούργος δεν είχε ένα πιο ακριβές εργαλείο που θα μου επέτρεπε να δω το αποτέλεσμα προτού βρεθώ κάτω από το νυστέρι, και δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε μία μη χειρουργική λύση σε αυτό το πρόβλημα; Το πήρα ως σημάδι. Όχι μόνο θα ήμουν σε θέση να ανακαλύψω μια λύση για αυτό το πρόβλημα, αλλά θα μπορούσα καταλάβω τι βίωναν οι άλλες γυναίκες, ώστε να μπορώ να δημιουργήσω κάτι συναρπαστικό και που αξίζει τον κόπο. Έτσι, περπάτησα μέσα από εκείνη την ανοιχτή πόρτα.» 

Η Britain γρήγορα συνειδητοποίησε πόσο ισχυρή ήταν η κοινότητά γύρω της. Καθώς συνέχιζε να αναπτύσσει την Contours Rx και το πρώτο της προϊόν, τις ταινίες LIDS BY DESIGN, θυμάται να έχει αμείλικτη υποστήριξη από τους φίλους της: «Σίγουρα έδειξα πολλά δείγματα «LIDS» στους φίλους μου κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των άλλων συναντήσεων μας. Πάντα ήθελα τη γνώμη τους για το πώς το προϊόν θα μπορούσε να βελτιωθεί και να γίνει πιο προσιτό σε όλους».

Σήμερα, η πίστη της Britain έχει επιτρέψει σε αυτήν να επικεντρωθεί περισσότερο στους στόχους της εταιρείας της: την εμψύχωση των άλλων γυναικών να αγκαλιάσουν τους εαυτούς τους και να ανακαλύψουν την πραγματική τους δύναμη. “Θέλω και άλλες γυναίκες να βρουν την ελευθερία τους από οποιαδήποτε καταπίεση βιώνουν, είτε προέρχεται από άλλους, είτε από αυτά που λένε οι ίδιες. Ζούμε σε έναν απίστευτο χρόνο αναγέννησης για τις γυναίκες, και εμείς (ως Contours Rx) θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να συνεχιστεί αυτό. Όταν αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση και ότι μας υποστηρίζουν, νιώθουμε πιο δυνατές. Και όταν αισθανόμαστε πιο δυνατές μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα».