Τι σημαίνει ενθάρρυνση; Στην βιομηχανία της ομορφιάς αυτό μπορεί καμιά φορά να μοιάζει ειρωνικό. Όταν ιδρύθηκε η Contours Rx, ο αρχικός στόχος ήταν τα προϊόντα της να βοηθήσουν τους πελάτες να βρουν εναλλακτικές των χειρουργικών επεμβάσεων. Τελικά, έγινε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Όπως και κάθε νέα εταιρεία, η Contours Rx ξεκίνησε μοιράζοντας τα προϊόντα της σε διάφορες εκδηλώσεις – εγκαίνια κέντρων σπα, εμπορικά σόου κτλ. Η Britain Todd κατάλαβε ότι υπήρχε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για τις ταινίες LIDS BY DESIGN από αυτή που περίμενε, καθώς εξυπηρετούσαν πολλές άλλες λειτουργίες πέρα από την αισθητική. Η Britain θυμάται μια συγκεκριμένη πελάτισσα (ανώνυμη)που ήρθε στον πάγκο της στο εμπορικό σόου και της μίλησε για ένα ατύχημα που είχε ως παιδί και το οποίο της άφησε το ένα μάτι πιο πεσμένο από το άλλο, καλύπτοντας την κόρη του ματιού της και επηρεάζοντας έτσι την όρασή της. Δεδομένου ότι το ατύχημα συνέβη σε παιδική ηλικία, δεν έχει ξανανιώσει τα μάτια της διαφορετικά από τότε, ενώ ανέφερε ότι οι χειρούργοι δεν θέλουν να επέμβουν στο μάτι καθώς φοβούνται ότι θα καταρρεύσει. Η Britain τοποθέτησε μια ταινία 6mm στο πεσμένο βλέφαρο και όταν η πελάτισσα κοίταξε τον εαυτό της στον καθρέφτη, δάκρυσε. Για εκείνη, το πιο σημαντικό ήταν να δει τον εαυτό της όπως πάντα ήθελε σε όλη της τη ζωή, και όχι απλά να διορθώσει την ασυμμετρία που προήλθε από το ατύχημα. Επρόκειτο για αφαίρεση του σωματικού και μεταφορικού βάρους που προκάλεσε αυτό το ατύχημα από την καθημερινή ζωή της ασθενούς, ακόμα και προσωρινά.

Όσο μεγαλώνει η Contours Rx, ιστορίες σαν κι αυτές γίνονται όλο και πιο συχνές. Σύντομα, οι ταινίες LIDS BY DESIGN χρησιμοποιήθηκαν για να διορθώσουν σημαντικές ασυμμετρίες που προκλήθηκαν από άλλες καταστάσεις, όπως η παράλυση Bell και τα εγκεφαλικά που άφησαν τη μία πλευρά του προσώπου κρεμασμένη. Όσον αφορά τον τομέα της προστασίας των ματιών, οι οφθαλμολόγοι βρήκαν λύσεις για τη διόρθωση της έλλειψης περιφερειακής όρασης που προκαλείται από την πτώση των βλεφάρων. Αυτό τα γυαλιά δεν μπορούν να το διορθώσουν. Οι πελάτες που είχαν ήδη εμπειρία από τη χρήση των ταινιών LIDS BY DESIGN, ένιωσαν πιο σίγουροι για την απόφασή τους να προχωρήσουν με την επέμβαση ή όχι, ανάλογα με την εμπειρία τους από την εικόνα τους φορώντας τις ταινίες. Φαίνεται ότι οι ταινίες LIDS BY DESIGN έχουν ξεπεράσει τις αισθητικές προσδοκίες και γρήγορα έγιναν εργαλείο για ενθάρρυνση. Η Contours Rx ανάλαβε τώρα την ευθύνη να συνεχίσει αυτό το έργο που ξεκίνησε κατά λάθος.

Από το 2014, η Contours Rx έχει συνεχίζει να εργάζεται και να συνεργάζεται με χώρους που προωθούν τις ταινίες LIDS BY DESIGN ως μέσο ενθάρρυνσης. Από έμπειρες νοσοκομειακές μονάδες μέχρι κέντρα πλαστικής χειρουργικής, η ανόρθωση των βαριών βλεφάρων έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό αισθητικό ταξίδι. Έχει αναλάβει να επαναφέρει την λάμψη που ακόμα υπάρχει στον καθένα από εμάς και να δώσει στους πελάτες της την αυτοπεποίθηση που τους αξίζει.